Pirmais mēnesis: tīmekļa vietnes izstrāde un sasniegumi

Personiskais projektsaHrefs, animācijas, Google Analytics, izstrāde, mājaslapa, Rank Math, Search Console, SEO, tīmekļa vietne, web izstrāde
Motion.Page tīmekļa vietnes izstrādes animācijas skats

Šomēnes esmu veltījis īpašu uzmanību programmēšanai un kvalitatīva satura izveidei, ar mērķi uzlabot manas tīmekļa vietnes redzamību Google meklēšanas rezultātos. Galvenais fokuss ir bijis pievērsts atslēgas vārdu pozicionēšanai, lai veicinātu manas vietnes klātbūtni un atpazīstamību.

Titulbildes Nozīme un Motion.Page Izmantošana

Izvēloties titulbildi, es nolēmu uzsvaru likt uz Motion.Page izstrādes procesu. Es esmu aizrautīgs par šī rīka iespējām un tā ieguldījumu manā projektā. Motion.Page ļauj izveidot dinamiskas un vizuāli piesaistošas animācijas, kas, manuprāt, ir lieliski piemērotas, lai padarītu manu tīmekļa vietni interesantāku un pievilcīgāku lietotājiem. Es piekrītu, ka animācijas ir jāizstrādā tā, lai tās nebūtu uzbāzīgas, bet vienlaikus nodrošinātu pievienotu vērtību un interaktīvu pieredzi.

Mērķis un Stratēģija

Manas stratēģijas pamatā ir ideja, ka labs dizains un lietotājam draudzīga saskarne var būtiski uzlabot tīmekļa vietnes lietotāju pieredzi. Ar šo pieeju es plānoju palielināt vietnes apmeklējumus un uzlabot tās SEO rādītājus. Tādējādi es ceru sasniegt divus galvenos mērķus: paaugstināt manas vietnes pozīcijas Google atslēgas vārdu meklēšanas rezultātos un piedāvāt lietotājiem aizraujošu un vizuāli aizraujošu mājaslapu.

Tīmekļa Vietnes Izstrādes Process

Kopumā izstrādes process uz priekšu iet raiti ņemot vērā ka izlaižu posmu kā Dizains. Tādēļ ka izmantoju Frames un ACSS tas man ļaujauj ļoti ātri virzīties uz priekšu ar jaunu sekciju un template izstrādi.

Programmēšana: Jaunākās Inovācijas un Vizuālie Uzlabojumi

Kopš mana iepriekšējā raksta, esmu veicis ievērojamus soļus, lai attīstītu un uzlabotu manu web projektu, koncentrējoties gan uz jaunu funkcionalitāšu izstrādi, gan vizuālo pilnveidojumu veikšanu.

Šie uzlabojumi sākās, pateicoties atgriezeniskajai saitei no sociālo tīklu lietotājiem. Viņu vērtīgās atsauksmes parādīja dažādas vizuālās nepilnības, kas bija jānovērš. Šie labojumi tika veikti prioritārā kārtā, kas ļāva man turpināt projektu attīstību ar jaunu enerģiju.

Jauninājumi un Uzlabojumi:

  • Lasīšanas Laika Indikācija Bloga Rakstiem: Esmu ieviesis “Reading Time” funkciju, kas ne tikai vizuāli parāda, cik daudz no raksta jau ir izlasīts, bet arī sniedz noderīgu informāciju par aptuveno lasīšanas laiku. Šis rīks ir izstrādāts, lai uzlabotu lietotāja pieredzi manā blogā.
  • Automātisks Laika Kalkulators: Lai vēl vairāk uzlabotu lietotāju pieredzi, esmu pievienojis automātisku laika kalkulatoru, kas aprēķina aptuveno laiku, kas nepieciešams, lai izlasītu konkrēto bloga rakstu. Šis rīks ir izvietots katrā raksta sākumā, sniedzot lasītājiem ieskatu pirms raksta sākšanas.
  • Portfolio Template: Ieviesu jaunu projektu galerijas sadaļu. Izmantojot ACF gallery, lietotāji var viegli ievietot attēlus, un tie tiks eleganti attēloti šajā jaunajā template.
  • Par Mani Template: Esmu papildinājis šo sadaļu ar jaunu apakšsadaļu “Portfolio projekti”, kas ļauj apmeklētājiem iepazīties ar manu darbu vēl detalizētāk.
  • Bloga Template: Papildinājums ar ACF izmantošanu, lai ievietotu “Biežāk Uzdoto Jautājumu” sekciju. Šis uzlabojums ir vērsts uz SEO optimizāciju, nodrošinot, ka mūsu saturs ir vēl vieglāk atrastams un noderīgāks mūsu lasītājiem.
  • Daļēji Izstrādātas Animācijas:
    • Navigācijas sadaļai: Esmu pievienojis gludas un intuitīvas animācijas, kas uzlabo lietotāja mijiedarbību ar mūsu vietni.
    • Sākumlapai: “On load” un “Scroll” animācijas, kas padara pirmo iespaidu par manu vietni vēl dinamiskāku un aicinošāku.
    • Par Mani lapai: Šeit esmu ieviesis personalizētas animācijas, kas papildina saturu un piedāvā vizuāli piesaistošāku lietotāja pieredzi.
  • 2. soļu WS Form pieteikuma anketa: Šī anketa ir sākumā paredzēta, kur var atstāt e-pastu un tad otrajā solī ja vēlas tad plašāku informāciju.

Katrā no šiem uzlabojumiem asmu ieguldījis rūpīgu darbu un uzmanību, lai nodrošinātu, ka mana tīmekļa vietne ne tikai izskatās labi, bet arī piedāvā augstas kvalitātes lietotāja pieredzi. Esmu pārliecināts, ka šie jauninājumi veicinās mana projekta veiksmīgu attīstību un lietotāju apmierinātību.

Satura Radīšana Manā Tīmekļa Vietnes Izstrādē

Es esmu veltījis īpašu uzmanību sava bloga saturam un portfolio atjaunināšanai, lai labāk demonstrētu manu pieredzi un kompetences tīmekļa vietnes izstrādē. Man bija svarīgi izveidot struktūru, kādā sniegt detalizētu informāciju par konkrētiem projektiem, lai potenciālie klienti varētu iepazīties ar manu darbu un tā specifikām.

Šeit veiktais darbs:

  • Bloga raksts – “Izstrāde, Optimizācija un Sasniegumi: Sākums
    • Šajā rakstā es detalizēti aprakstu savu ceļojumu tīmekļa vietnes izstrādes jomā, sākot no pirmajiem soļiem līdz pat jaunākajiem sasniegumiem.
  • Bloga rakstu sērija – Atslēgvārdi “Magento Izstrāde”
    • Veidojot šo sēriju, es koncentrējos uz Magento platformas specifikām un to, kā es to izmantoju, lai radītu efektīvas e-komercijas risinājumus.
  • Portfolio – “Grindeks Projekts
    • Šis portfolio ieraksts detalizēti atspoguļo manu darbu pie Grindeks projekta, uzsverot izmantotās tehnoloģijas un risinājumus.
  • Portfolio – “ERP Sistēma Loģistikas Uzņēmumam
    • Šeit es aprakstu izstrādāto ERP sistēmu, tās funkcionalitātes un kā tā uzlabo loģistikas uzņēmuma darbību efektivitāti.
  • Portfolio – “CRM Sistēma Loģistikas Uzņēmumam
    • CRM sistēmas projekts ir vēl viens no maniem svarīgākajiem darbiem, kas parāda manu spēju radīt pielāgotus risinājumus klientu attiecību pārvaldībai.
  • Bloga rakstu sērija – Atslēgvārdi “ERP Sistēma”
    • Šajā sērijā es koncentrējos uz ERP sistēmu izstrādi un to, kā šādas sistēmas var efektīvi uzlabot uzņēmumu darbību.
  • Bloga rakstu sērija – Atslēgvārdi “WooCommerce Interneta Veikala Izveide”
    • Šeit es dalos ar savām zināšanām un pieredzi WooCommerce platformas izmantošanā, lai izveidotu funkcionalitātēm bagātus interneta veikalus.
  • Playground – “Pure Šokolādes Animācijas Projekts
    • Šis ir radošs un eksperimentāls projekts, kurā es izpētu animāciju un tās pielietojumu tīmekļa vietnes izstrādē, izmantojot Pure Chocolate kā tematisku piemēru.

Katrs no šiem projektiem un rakstu sērijām ir manas tīmekļa vietnes izstrādes prasmju un kompetences spilgts atspulgs. Tie ne tikai parāda manu tehnisko know-how, bet arī manu spēju radīt saturu, kas ir informatīvs, lietotājam draudzīgs un SEO optimizēts.

Satura Radīšana Manā Tīmekļa Vietnes Izstrādē

Satura radīšana ir viens no izaicinājumiem, kas man, kā programmētājam, bieži vien šķiet īpaši sarežģīts. Lai gan mākslīgais intelekts (MI) ir neaizstājams palīgs šajā procesā, es galvenokārt uzsāku ar sava teksta un ideju skici, kas pēc tam tiek pilnveidota ar MI palīdzību.

Pēc projekta publiskošanas sociālajos tīklos es saņēmu vairākas atsauksmes par satura nepilnībām, īpaši norādot uz gramatikas kļūdām un vārdu lietojumu. Lai gan esmu jau veicis pirmos labojumus, atzīstu, ka satura pilnveidošana pašreiz nav mana galvenā prioritāte. Tomēr, otrajā mēnesī, satura uzlabošana kļūs par vienu no maniem galvenajiem mērķiem.

Man kļuva skaidrs, ka ir svarīgi ģenerēt vairāk bloga rakstu, tāpēc es sāku izmantot dažādus rīkus, lai palīdzētu šajā procesā.

Search Console

Es aktīvi sekoju līdzi izmaiņām meklēšanas rezultātos un atslēgvārdos. Lai gan pirmajā mēnesī dati vēl nav pilnīgi precīzi, tie jau dod iespēju ātri identificēt un labot kļūdas. Piemēram, es atklāju, ka Rank Math neļāva indeksēt TAG lista lapas, ko es pateicoties Search Console pamanīju un spēju ātri izlabot.

answerthepublic.com

Es izmantoju answerthepublic.com, lai veiktu izpēti par atslēgvārdiem, kas varētu būt noderīgi manam projektam un palīdzētu sasniegt organiskos meklēšanas rezultātus Google. Balstoties uz šiem datiem, es sāku veidot stratēģiju, kādiem atslēgvārdiem veidot rakstus.

Answerthepublic.com Skats Ar Jautājumiem

Machined.ai

Izmantojot answerthepublic.com datus, es izveidoju piecu rakstu sēriju, balstoties uz konkrētiem atslēgvārdiem. Sākumā bija nepieciešams pierast pie Machined.ai principiem un izveidot ChatGPT API. Šis rīks ļauj ievadīt atslēgvārdu, uz kura būvēt rakstu, un pārējo darbu veic sistēma.

Galvenās Machined.ai funkcijas:

  • Ievadīt atslēgvārdus, uz kuriem veidot rakstus.
  • Izvēlēties titulbildes avotu – Pexel, Unsplash vai Dalle ģenerētas bildes.
  • Izvēlēties ChatGPT versiju (3.5, 4, vai 4 Turbo) atkarībā no cenas.
  • Izvēlēties bloga raksta veidošanas stilu.
  • Iekļaut pētījumu datus un publiski pieejamas atsauces.
  • Uzstādīt perspektīvu, no kādas raksts ir veidots.
  • Veidot iekšējās saites starp rakstiem, lai tie savstarpēji saistītos.
  • Automātiski publicēt rakstus WordPress projektā.

Šīs funkcijas ļauj ātri izveidot labi strukturētus un saistītus rakstus, pēc tam veicot tikai nepieciešamos satura un vizuālos labojumus pirms publicēšanas.

Machined.ai Satura Radīšanas Skats

ChatGPT

Jau iepriekš minēju, kā izmantoju ChatGPT, lai veiktu labojumus un padarītu manus tekstus lasāmākus. Papildus tam, ChatGPT integrācija ar Machined.ai risinājumu ir bijusi būtiska, lai efektīvi radītu saturu, kas atbilst manas tīmekļa vietnes mērķiem.

Chatgpt Api Lietojumu Skats

Laika Pārvaldība Tīmekļa Vietnes Izstrādē: Kopējā atskaite par projekta izstrādes laiku.

Sākot ar pirmo bloga rakstu, es izlēmu pilnībā dokumentēt laiku, kas tiek veltīts mans tīmekļa vietnes izstrādes projektam. Izvēle par labu ClickUp izmantošanai ļāva man efektīvi sekot līdzi visiem darbiem un progresam, ko esmu sasniedzis. Tas bija īpaši noderīgi, jo projektam progresējot, pievienojās jauni uzdevumi, kas sākotnēji nebija plānoti.

Clickup Paveiktie Uzdevumi

Laika Pārvaldības Atklājumi:

  • Sākotnēji Patērētais Laiks: Kad uzsāku projektu, bija jau patērētas 24 stundas.
  • Pabeigtie Uzdevumi: Papildus 17 stundas tika veltītas, lai pabeigtu konkrētos uzdevumus.
  • Pašreizējais Process: Šobrīd projektā ir vēl ieplānotas 22 stundas.

Kopējais Laiks:

Līdz šim momentam esmu pavadījis kopumā 63 stundas šajā tīmekļa vietnes izstrādes projektā. Lai arī kopējais laiks šķiet adekvāts, es vienmēr jūtu, ka vēlētos vairāk laika, lai veltītu darbam pie sava projekta. Taču šī pieredze ir bijusi ārkārtīgi vērtīga, ļaujot man saprast, kā efektīvāk pārvaldīt laiku, kas nepieciešams dažādu funkcionalitāšu izstrādei un satura radīšanai.

Laika pārvaldība ir būtiska tīmekļa vietnes izstrādes projekta aspekts. Tā ļauj man ne tikai sekot līdzi progresam, bet arī plānot un prioritizēt darbus, lai nodrošinātu, ka tiek sasniegti galvenie mērķi un projekts tiek realizēts efektīvā un strukturētā veidā.

Tīmekļa Vietnes Izstrādes Rezultāti un Analīze

Sākot tīmekļa vietnes izstrādi, es nolēmu sekot līdzi progresam un rezultātiem, tāpat kā to daru, strādājot ar klientiem. Sākumā katru dienu pārbaudīju datus, cerot uzreiz saskatīt pozitīvas izmaiņas. Es izlēmu neizmantot maksas reklāmas, lai pievērstos organisko skatījumu audzēšanai, kas ir ilgtermiņa stratēģija. Sapratu, ka jābūt pacietīgam, jo pirmie ievērojamie rezultāti parasti ir redzami aptuveni trīs mēnešus pēc projekta sākuma.

Search Console Mēnešu Atskaite: Trafika un Atslēgvārdu Analīze

Es koncentrējos uz Latvijas tirgu, jo tas šobrīd ir manā galvenajā fokusā. Search Console rāda, ka ir noindeksēti 19 atslēgvārdi. Daži no tiem liecina par augstām pozīcijām, kas, pārbaudot, ne vienmēr atbilst realitātei.

Search Console Kopējais Lativjas Atslēgas Vārdu Skats

Ir novēroti arī kliki uz atslēgvārdiem, taču daļa no tiem, iespējams, ir mani paša veiktie, jo pārbaudot meklējuma rezultātus, es pati spiedu uz saviem saitēm. Tāpēc šīs datus vēl neuzskatu par pilnīgi ticamiem.

Kopumā Search Console rāda, ka ir indeksētas 117 lapas. RankMath plugin veido “feed” lapas katram ierakstam, kas netiek indeksētas, taču es nolēmu tās atstāt, jo tās man netraucē.

Search Console Indeksācijas Rezultāti

Ahref Mēnešu Atskaite: Backlinku un SEO Veiktspējas Izvērtējums

Izmantojot Ahref bezmaksas versiju, es atklāju, ka organiski ir atrasti tikai trīs atslēgvārdi: “mājas lapu izstrāde cenas”, “digitālā aģentūra” un “ERP sistēma”.

Ahref Latvijas Organisko Atlsēgas Vardu Skats

Ahref ir noderīgs rīks, kas palīdzēja atrast salūzušos saites un kļūdas manā tīmekļa vietnē, uzlabojot veselības rezultātu no 93 līdz 97 punktiem.

Ahref Crawl Skats

Esmu arī uzstādījis Ahref WordPress pluginu, kas palīdz analizēt bloga rakstu SEO, lai gan pilnvērtīgus datus gaidāms redzēt tikai pēc trim mēnešiem.

RankMath Rezultāti: SEO Efektivitātes Novērtējums

Es uzstādīju mērķi sasniegt 100 punktus RankMath SEO Analyzer, un, pievēršot uzmanību detaļām kā attēlu ALT aprakstiem, man tas izdevās.

Rank Math Seo Rezultātu Skats

RankMath dati liecina, ka viens no maniem atslēgvārdiem – “woocommerce uzturēšana” – ir sasniedzis augstu pozīciju meklēšanas rezultātos. Interesanti ka neviens no iepriekš rīkiem neko tādu neuzrādīja. Patreiz RankMath dati ir viss tuvāk patiesībai, kas notiek Google meklējuma reuzltātos. Tas iespējams saistīts arī ar to ka redz konkrēto atslēgas vārdus rakstos un sasaistīts ar GA4 datiem.

Google Rezultāti Uz Atslēgas Vārdu Woocommerce Uzturēšana

Kopumā, strādājot pie tīmekļa vietnes izstrādes, es esmu mācījies pacietību un sapratu, ka SEO ir ilgtermiņa process, kas prasa regulāru uzmanību un pielāgošanu.

Sasniegtie Mērķi Tīmekļa Vietnes Izstrādē

Kad uzsāku tīmekļa vietnes izstrādi, man nebija lielu cerību uz ātru pieteikumu skaitu, tomēr esmu aktīvi strādājis pie savas klātbūtnes veicināšanas tiešsaistē. Es publicēju bloga rakstus gan Facebook, gan LinkedIn platformās, kas ir ievērojami palielinājis lapas apmeklējumus, īpaši publicējot konkrētus rakstus. Tas mani māca, ka sākumā ir svarīgi pašam būt aktīvam, lai veicinātu lietotāju piesaisti projektam. Manā datu analīzē ir redzami divi lielākie apmeklējumu pieaugumi, kas sakrita ar bloga rakstu publicēšanu.

Ga4 Analītikas Skats

Calendly Pieteikumi uz Sarunu: Pieteikumu Skaits un Ietekme uz Projekta Gaitu

Veicot vizuālus un saturiskus uzlabojumus Calendly pieteikumu formā, esmu to sasaistījis ar GA4 notikumu, kas reģistrē pieteikumu kā konversiju. Tas dod iespēju izsekot, cik efektīvi ir sarunu pieteikumi.

Integrācija ar MS Teams kalendāru ir padarījusi šo procesu vēl ērtāku. Tas ļauj automātiski rezervēt laiku manā kalendārā, izvairoties no dubultrezervācijām.

Calendly Pieteikuma Kalendāra Skats

Pašlaik šajā kanālā ir 0 pieteikumi, kas liecina par nepieciešamību veikt turpmākas uzlabojumus un mārketinga stratēģijas pārskatīšanu.

2. Soļa WS Formas Pieteikumi: Pieteikumu Skaits un Analīze

Izstrādājot jaunu pieteikšanās veidu, es pievienoju formu zem katras bloga ieraksta, ļaujot interesentiem atstāt savu e-pastu. Šī divpakāpju metode sniedz interesentiem iespēju pieteikties jaunumiem un sazināties ar mani.

Pašlaik arī šajā kanālā pieteikumi ir 0, kas mani mudina pārdomāt un uzlabot savu pieeju.

Nākotnes Plāni un Attīstības Virzieni Tīmekļa Vietnes Izstrādē

Ar savu tīmekļa vietnes izstrādes projektu nonākot jaunā posmā, esmu izstrādājis skaidrus nākotnes plānus un attīstības virzienus. Nākamajam mēnesim esmu izvirzījis mērķi koncentrēties uz projekta tehnisko optimizāciju un nepabeigto darbu pabeigšanu, lai nodrošinātu vēl labāku lietotāju pieredzi un vietnes efektivitāti.

Programmēšanas Uzlabojumi: Plānotie Tehniskie Uzlabojumi un Optimizācijas

  • Pabeigt Animācijas ar Motion.Page: Es plānoju izmantot Motion.Page, lai pievienotu dinamiskas un piesaistošas animācijas vietnē, kas uzlabos vizuālo pieredzi.
  • Pārskatīt Google Page Speed Rezultātus: Efektīvas vietnes ātruma optimizācijas ir svarīgas, tāpēc es plānoju izvērtēt un uzlabot mūsu pašreizējos rezultātus.
  • Mobīlās Versijas Uzlabojumi: Līdz šim esmu galvenokārt pārliecinājies, ka mobīlā versija strādā, bet tagad es plānoju koncentrēties uz tās optimizēšanu.
  • Izveidot Mega Menu Sadaļām: Lai uzlabotu navigāciju un lietotāja pieredzi, es plānoju izstrādāt mega menu sadaļas vietnē.

Satura Attīstības Plāni: Nākotnes Stratēģijas un Mērķi Tīmekļa Vietnes Saturam

Satura ziņā esmu apņēmies veikt nopietnu revīziju un korekcijas esošajā saturā, lai tas atbilstu jaunākajām SEO prasībām un lietotāju gaidām.

  • Pamata Satura Pārskatīšana un Korekcija: Es plānoju pārskatīt esošo saturu, lai nodrošinātu, ka tas ir aktuāls, piesaistošs un SEO draudzīgs.
  • Papildināt ar Jauniem Projektiem: Lai demonstrētu manu pieredzi un veiksmes stāstus, es plānoju papildināt vietni ar jaunākajiem paveiktajiem projektiem.
  • AI Ģenerēts Saturs par Konkrētām Tēmām: Es plānoju eksperimentēt ar mākslīgā intelekta ģenerētu saturu, lai radītu interesantas un inovatīvas satura idejas.

Secinājums

Šie nākotnes plāni un attīstības virzieni ir solis uz priekšu manā ceļojumā kā tīmekļa vietnes izstrādātājam. Tie ir balstīti uz nepārtrauktu mācību un pilnveidošanās principu, kas ir būtiski, lai saglabātu konkurences priekšrocības šajā strauji mainīgajā nozarē.

Uzziniet Vairāk par WEB Izstrādes Inovācijām!

Pierakstieties jaunumu saņemšanai un iegūstiet pirmie ziņas par jaunākajām tīmekļa izstrādes tendencēm, padomiem un ekskluzīviem piedāvājumiem tieši savā e-pastā.

Nekādu Spam vēstuļu

e komercija wordpress
  • Ekskluzīvs Saturs

    Saņemiet personalizētus ieteikumus un resursus, kas palīdzēs jūsu uzņēmumam izcelties digitālajā vidē.

  • Profesionāļu Ieskatā

    Esi soli priekšā konkurentiem, iegūstot profesionāļu atziņas par tīmekļa izstrādes labākajām praksēm un stratēģijām.

  • Izdevīgas Akcijas

    Jūs būsiet pirmie, kas uzzinās par mūsu speciālajiem piedāvājumiem un atlaides kodiem, kas padarīs WEB izstrādi pieejamāku.